Crvi: Piše nam se dobro

Glazbena etiketa: više manje zauvijek i Gezellig Records

Kod: vmz.d2

Format: digitalni album

Datum objave: 2.2.2017.

Tekstovi: Damjan Babić
Glazba: Damjan Babić / Crvi
Aranžman: Crvi

Snimatelj: Goran Crevar
Mix, mastering i produkcija: Vladimir Pejković
Snimljeno u studiju Digimedia; Beograd, 2016.
osim ”Sestra, majka, ja” koju je snimio i miksao Igor Borojević u studiju Šamarčina u Vrbasu
osim ”Sestra, majka, ja (uživo)” koju je snimio dBox i miksao Marko Đukić

Omot: Mina Đukić i FIlip Martinović

© & ℗ 2017. Crvi


“Ma koliko god gitare bile nabrijane a gitaristički rifovi iskreni, njihove pjesme izuzetno su melodiozne i pitke. Zahvaljujući prljavijoj produkciju zvuka, Crvi su privrženi undegroundu, iako je njihov pop više nego prihvatljiv širokim masama željnim dobrih pjesama. Oni uspijevaju biti dovoljno jednostavni da bi bili privlačni, ali podjednako uzbudljivi da ne bi bili obični i u aranžmanima, i zvuku i tekstovima.”

Dubravko Jagatić za nacional.hr

“Album “Piše nam se dobro“ je jedan od onih koji asocijativno polje raširi do neslućenih granica, pa svako može da ga interpretira na svoj način. Doživjeti sebe unutar nečije pjesme je, nadam se još uvijek, razlog zašto glad za muzikom nikada ne može biti sasvim ugušena.”

Dragana Erjavšek za stereoart.me, ocjena 9/10

“Album Piše nam se dobro zares ne izstopa v nobenem pogledu, a na koncertu vse skupaj deluje mnogo bolje. Temu priča že dejstvo, da je zaključna pesem, ki je posneta v živo, morda kar najboljši segment albuma. Če gre verjeti Damjanovim besedam, na naslednji album ne bomo čakali dolgo, nameravajo pa Crvi razširiti tudi instrumentacijo in eksperimentirati s klaviaturami, sempli ter drugimi metodami, ki v osnovi niso značilni za žanr, ki ga igrajo. Vsekakor je to korak v pravo smer, ki bo, upajmo, bolj definiral bend in ga ločil od mnoštva izvajalcev podobne glasbe, ki delujejo v regiji. Kako se bodo tega lotili, bomo po vsej verjetnosti lahko slišali na vmesnem EP-ju, ki bo deloval kot neke vrste most med starejšim in novim zvokom. Paziti  morajo le na to, da se »moderniziranja« lotijo na pravi način.”

Nik Drozg za Radio Študent FM 89.3

“Muzika enkodirane mizantropije i nihilizma koja tera da se konstantno pojačava tražeći malobrojne istomišljenike. Međutim, ovaj album kao ni jedan drugi u skorijoj istoriji ne predstavlja toliko turoban, porozan ali zarazan Weltschmertz.”

Dr. Aleksandar S. Janković za City Magazine Belgrade

“Babićeva poetika, smještena negdje između Obojenog programa i Jarbola, odiše nihilizmom, tjeskobom, beznađem i nekim prigušenim bijesom koji bi svakog trenutka mogao proključati i raznijeti sve oko sebe. Pritom ni u jednom trenutku ne upire prstom i proziva krivce, ne pokušava čak ni potražiti izlaz, čineći svoj očaj i frustraciju nečim univerzalnim, opipljivim i savršeno razumljivim bilo kome od nas.

Da ne duljimo, bend kojem se stvarno piše dobro!”

Vedran Harča za Ravno Do Dna, ocjena 9/10

“Nadam se da će sam naslov albuma biti temelj za daljni razvoj njihove karijere, jer po ovom prikazanom, moglo bi im se pisati dobro, ako će razvaljivati live, kao i njihovi sugrađani popisani par redaka iznad.”

Siniša Miklaužić za Muzika.hr, ocjena 3.5/5